28. &29. Ajopäivä: Dalat - Luong Son - Mui Ne

 

Näitä vuoristonäkymiä jää kaipaamaan…

Dalatissa vierähtää vielä toinenkin yö, ennen kuin suuntaan taas kohden rannikkoa. Matkaa on reilu 150 kilometriä joka on hieman liikaa yhdelle päivälle. Reitillä ei ole kovin paljon valinnanvaraa välietapiksi, niinpä ensimmäiselle päivälle tuleekin vain noin viidenkymmenen kilometrin matka. Koska matka on lyhyt lähden matkaan vasta puolen päivän aikoihin. Komoot-navigointiohjelma löytää kaupungin läpi mielipuolisen reitin jossa nousut ja laskut  ovat pahimmillaan 14% jyrkkyyksisiä, joten talutteluksi menee. Kaupungin jälkeen tie yhtyy maantiehen joka laskee kahdeksan kilometrin matkalla noin 400 metriä. Liikenteen seassa saa olla tarkkana ja jarrua saa puristaa lähes jatkuvasti. Jyrkimmän alamäen jälkeen reitti jatkuu mukavasti alamäki painotteisena loput reilu kolmekymmentä kilometriä. Perillä odottaa ihan kivan näköinen ca phe & homestay järven rannalla. Ruokaakin järjestyy joten majoittaudun yöksi.

Paikallinen nuoriso tanssii Dalatin yömarkkinoilla… tarttuva biisi ja mahtavat muuvit…

Aika paljon mahtuu skootterin kyytiin…

Ihan kelpo majapaikka järven rannalla.

Toiselle päivälle matkaa on sitten reilu 100 kilometriä. Ja vaikka matka noin kilometrin korkeudesta meren tasalle on laskuvoittoinen, niin siihen mahtuu myös kilometrin verran nousua. Heti lähdön jälkeen tien kunto heikkenee merkittävästi - asfaltti on karkeaa ja kuoppiin täyttämää. Ensimmäiset 17 kilometriä on enimmäkseen ylämäkeä ennen kuin 12 kilometriä pitkä alamäki, jossa lasku on 800 metriä, alkaa. Tie on edelleen huonokuntoinen, joten jarrukahvoja saa puristaa tosissaan ettei vauhti karkaa ja tiessä olevat kuopat pääse yllättämään. Alhaalla Vietnamin kuumuus vyöryy vastaan ja loput 80 kilometriä sujuu tutun hikisissä tunnelmissa. Perillä Mui Nessa päätän palkita itseni hieman paremmalla rantaresort- majoituksella. Toki tämänkin hinta on suomalaisittain ihan maltillinen 40€.

Dragon-hedelmiä kasvattivat lähellä rannikkoa.

Ei hassumpi rantaresortti.

Ilta oli ihan kiva päättää rannalla lasillisen kera.

Kahden päivän kilometri:49 + 110. Hyviä päiviä!




Lähetä kommentti

4 Kommentit

  1. Ootko brittien edellä ;)

    Jaska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britit jatkoi suoraan Ho Chi Minh cityä kohti eli eri reitillä ollaan.

      Poista
  2. Vieläkö jarrupaloissa on pintaa? Kyllä sulla on majoitus kokemuksia eripäistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti ihan käydä katsomassa ja ihan loppuhan ne jarrupalat on eli vaihtoon joutavat kun palaan takaisin. Onneksi isoimmat mäet on nyt takana joten näillä paloilla pärjää vielä loppu reissun.

      Poista