27. Ajopäivä: Da Chais - Dalat

Aamu valkeni harmaana ja kaatosade rummutti bungalowin kattoa. Sääennuste ei juuri näyttänyt helpotusta tuovan koko päivälle, joten päätin venyttää majoittautumisen kahvitilalle kaksipäiväiseksi. Päivällä sateen hieman hellittäessä tein kävelylenkin läheisille kukkuloille, joista peittivät kahviviljelmät sekä mäntymetsät. Joudun laittamaan pitkät lahkeet shortseihin ensimmäistä kertaa Vietnamissa ja pitkähihainen paitakin tulee tarpeeseen. Ilma täällä ylhäällä on selvästi viileämpää - päivälämpötila jää hieman reilu kahteenkymmeneen asteeseen ja yöllä laskee viidentoista tuntumaan. Tämä näkyy myös kasvillisuudesta joka poikkeaa selvästi rannikon viidakomaisemmista metsistä.

Kahvin peittämiä kukkuloita.

 
Kahvipensas.

Iltapäivällä majapaikkaan saapuu kolmen britin seurue polkupyörillä läpimärkinä ja väsyneinä noustuaan saman nousun kuin minä eilen, mutta selvästi huonommassa kelissä. Britit ovat myös pyöräilleet Hanoista ja olivat matkalla Ho Chi Minh cityn, josta osa seurueesta palaa kotiin ja loput jatkavat Laosiin ja Kambodzaan. Heidän vauhtinsa on ollut aika reippaasta sillä he ovat olleet matkalla vain 24 päivää, pitäen vain muutaman välipäivän. Mukava päästä vaihtamaan kokemuksia ja vinkkejä toistenkin polkijoiden kanssa!

Chappi Café.

Seuraava aamu valkenee onneksi kirkkaampana ilman sadetta, joten matka pääsee jatkumaan kohti Dalatia. Päivän matka on alle 50km, mutta jälleen aika mäkinen, kokonaisnousua matkalle tulee 900m. Onneksi nousut ovat jakaantuneet pitkin matkaa, ja pisin yhtäjaksoinen nousu on vain 3.5km. Pyöräilen osan matkaa brittien kanssa. Aika hauskaa vaihteeksi pyöräillä jonkun perässä, ilman että tarvitsee itseään koko ajan motivoida vauhdin pitämiseen.

Kasvihuoneet olivat yleinen näky reitillä.

 Dalat on kaupunkina aika erilainen tyypilliseen vietnamilaiseen kaupunkiin verrattuna. Katukuvassa näkyy runsaasti eurooppalaisvaikutteisia taloja perintönä ranskalaisvallan ajalta. Kiertelen päivällä katselemassa nähtävyyksiä. 

Näkymää Dalatiin.


Jollakin oli ollut liikaa aikaa ja mielikuvitusta, joten oli rakentanut betonista hieman erikoisemman hotellin.


Kalan myyjiä torilla.

Päivän kilometrit: 47. Hyvä päivä!



Lähetä kommentti

2 Kommentit

  1. Johan kohta sinunkin pitää laittaa untsikkatakki päälle paikallisten tapaan kun olet tottunut niin lämpöiseen ilmastoon 🤪. Palellut tänne Suomeen kun tulet takaisin. Raahessa syysmyrsky puhaltelee melkoisesti tyypillisesti markkinaviikonloppuna.
    T. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mielessä kävi ohuen untsikan osto…. Mutta onneksi ei löytynyt kokoja.

      Poista