Lomailua: Bangkok & Hoi An

Poseerausta buddha-patsaan edessä.

 Kaksi viikkoa hurahti nopeasti hyvässä seurassa ja runsaasti ehdittiin nähdä ja kokea kaikenlaista. Bangkokissa majoittauduttiin Chinatownin reunamille, mikä oli erinomainen valinta. Lähellä oli tupaten täydet kiinalaiset torit ja iltaisin tarjolla oli mitä runsaimmin kaikenlaista katuruokaa. Vihdoinkin pääsi tilaamaan useampaa merenelävää jaettavaksi seurueen kesken. Yksin matkustaessa joutuu valitsemaan vain yhden tai pari, ja aina jää harmittamaan ne tilaamatta jääneet. Useampi temppelikin tuli nähtyä, joihin pääsi kätevästi majapaikan vieressä olevalta metroasemalta. Bangkokin metro oli erittäin selkeä ja siisti, joten sillä oli ilo liikkua. Toki ehdittiin kokeilla myös muita kulkuneuvoja, kuten tuk-tukia ja paikallisliikenteen vesibussia. 

Chinatownin katuruokakojuja ei tarvinnut tutkailla yksin.

Katukojuista löytyi monenlaisia herkkuja.

Yrmyn näköinen patsas temppeliä vartioimassa.

Bangkokin jälkeen matka jatkui Hoi Aniin jossa ensin majoittauduttiin An Bang beachille viiden kilometrin päähän Hoi Anin keskustassa. Kylä ja ranta olivat päässeet hieman rapistumaan covidin aikana, mutta ihan mukava kokonaan oma talo onnistuttiin saamaan majapaikaksi. Eikä rantaankaan ollut kuin about sata metriä. Saapumistamme edeltävänä iltana Hoi An oli saanut osakseen rankkasateita, joiden seurauksena kaupungin kadut tulvivat. Ja koska sadekausi oli parhaimmillaan saatiin sateista ja aika tuulisissa keleistä nauttia useimpina päivinä. Tämä ei kuitenkaan pahemmin häirinnyt menoa, ja niinpä ehdimmekin vierailla Marbel-vuoriston temppeleillä ja luolissa, monkey-vuorilla, kierrellä lähistön kyliä pyörillä ja teettää räätälillä vaatteita kunnon turistien tapaan. Ja toki käytiin myös meressä kahlailemassa vaikka uiminen jäikin väliin korkeiden aaltojen takia.

Hidas peli meneillään (osattiin sitä ennenkin sammeloida*).

Pääseekö luolasta ulos?

Vissiin ne apinat syö oikeastikin banaania

Ihan kiva lähi ranta.

* Loputon peliliikkeen pohdinta eli sammelointi. Nimetty asiaan vihkiytyneen sukulaisen mukaan.

Neljän rantapäivän jälkeen siirryttiin Hoi Anin keskustaan,  parahiksi yhdessä uudelleen alkaneiden rankkasateista kanssa. Reilun vuorokauden jatkunut rankkasade sai joen uudelleen tulvimaan ja tietenkin meidän majoitus oli ihan joen varressa. Niinpä yhden päivän jälkeen meidät evakuoitiin hieman kauemmas joesta toiseen saman ketjun hotelliin. Onneksi rankkasade kuitenkin lakkasi, ja joki laski niin että pääsimme nauttimaan myös joen rannan komeista valaistuksista. Ja toki ehdittiin osallistua kokkikurssille, opetella tekemään omat lyhdyt, käymään hieronnassa ja nauttia hotellin katon uima-altaasta. Mukavaa oli ja eiköhän vaimo ja siskokin nauttineet reissusta.

Pientä tulvintaa Hoi Anin keskustassa.


Koriveneellä kalastamaan…

Kokkikoulussa tuli liekit on ihan tarkoituksella…


Grillinhän voi laittaa myös pyörän tarakalle… Food truck on ihan mennyttä päivää.

Soutajia lyhtyineen tulvivassa Hoi Anissa (rantakadun veden alla).

Ja sama näkymä seuraavana päivänä kun rantakadut oli saatu esiin veden alta.

Lähetä kommentti

1 Kommentit

  1. Kyllä meillä kaikilla oli niin mukavaa🙂hyvää ruokaa ja seuraa / bankogissa matkalla kotosuomeen saara&anne

    VastaaPoista