20. & 21. Ajopäivä: Hoi An - Quang Ngai - Tam Quan Bac

Majapaikan kadulta Tam Quan Bacissa.

Aamu valkenee Hoi Anissa puolipilvisenä, lämpötila näyttää jäävän päivällä nippa nappa alle kolmenkymmenen,  ja tuuli puhaltaa sopivasti menosuuntaan. Eli erinomaiset eväät aloittaa polkemisen toinen puolikas kahden viikon lomailun jälkeen. Tarkoitus on polkea kohtuu reippaasti sillä paluulippu on nyt varattuna marraskuun yhdeksännelle päivälle, joten jäljellä oleva reilu tuhat kilometriä pitää polkea viikkoa lyhyemmässä ajassa kuin ensimmäinen puolikas.

Vilkutan leideille hyvästit ja matka alkaa. Hoi An jää taakse ja valtatie vie hyvää vauhtia eteenpäin. Reitti vie hetkeksi rannan pienemmille teille mikä antaa mukavan huokaisun ohi kiitävästä liikenteestä. Paluu rannalta valtatielle risteilee pitkin riisipeltoja kunnes vastaan tulee joen ylitys hieman haasteellista siltaa pitkin. Silta on jo alussa parhaat päivänsä nähnyt ja viimeisellä pätkällä se puuttuu kokonaan. Sillan yläpuolella on kuitenkin vajaan parin metrin korkeudessa taso, jota pitkin paikallisia tulee joen ylitse. Katselen hetken Google mapsista löytyisikö lähettyviltä toinen ylityspaikka, mutta näyttäisi tulevan parinkymmenen kilometrin ylimääräinen lenkki. Joten viittoilen paikallisille josko auttaisivat pyörän nostossa tason päälle. Pienten pään pyöristyksen jälkeen he suostuvat, joten kiipeän tolppaa pitkin tasanteelle ja otan pyörän vastaan. Toisella puolella on onneksi tikkaat joita pitkin saan vietyä ensin pyörälaukut alas, ja pyöränkin saa laskettua alas makaamalla tasolla mahallaan.

Silta on nähnyt jo parhaat päivänsä (betonin leveys noin  puoli metriä).

Pätkä siltaa puuttui joten pyörä piti nostaa tuonne tason päälle ja luonnollisesti toki polkijakin joutui kiipeämään. Toisella puolella ei muuten ollut portaita ollenkaan, vaan piti kiivetä betonitolppaa pitkin

Sillan ylityksen jälkeen päästiin taas kohta valtatielle, jossa hyvä myötäinen tuuli siivitti vauhdin 25-30km/h mainioihin lukemiin. Alkuperäinen tarkoitus oli pyöräillä noin 90km, mutta koska matka sujui reippaasti päätin jatkaa vielä ylimääräiset 30km Quang Ngaihin. Perille saavuin kolmen maissa ja pienen levon jälkeen suuntasin illalliselle. Hoi Anin englannin kielisten turisteille räätälöityjen menuiden jälkeen vastassa oli paluu arkeen. Tarjoilijan englannin kielen taito oli olematon, mutta sokkona tilaus toi ihan maittavan annoksen nokkakalaa. Ja bonuksena oli täydellisesti puuttuva myynti tuputtaminen, joka valitettavasti oli kovin yleistä Hoi Anissa.  

Seuraava aamu alkaa aamiaspaikan etsinnällä. Hotellin vierestä löytyy pieni katuruokala jossa paikallisia istuu aamiaisella kokin keitellessä liemiä avotulella. Tilaan samaa nuudelikeittoa kuin muutkin. Nuudelit, kasvikset ja liemi maistuvat hyvin, mutta yllätyslihan sidekudospitoisuus saa jättämään osan siitä kulhoon.

Syntyy se aamiainen hieman vaatimattomammissakin tiloissa.

Ajopäivä on aikalailla toisinto edellisestä, sää on mainio ja reitti menee pitkiä pätkiä valtatietä pitkin, välillä poiketen maaseudun rauhaan. Huolimatta edellisen päivän pidemmästä polkemisesta jalat tuntuvat kohtuu tuoreilta joten kilometrit taittuvat nopeasti. Saavun perille Tam Quan Baciin yhden maissa. Paikka on mukavan kokoinen kalastajakylä meren rannalla. Eikä majapaikankaan 7,5 euron hintaa hirvitä.

Veneistä päätelleen täällä kalastetaan.

Kuivuuhan se leipä näinkin…

Kahden päivän kilometrit: 119 + 87. Mainio alku toiselle puolikkaalle.





Lähetä kommentti

4 Kommentit

  1. Voisi mies katsoa vähän turvallisempiä reittejä, nuo ei sovi +50 v Ihan tässä myötä tuskanhiki tulee😉

    VastaaPoista
  2. Laiska ei jaksa kiertää… joten se kiipeää…

    VastaaPoista
  3. Eli olisko nostosilta jumittunut yläasentoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotava en hoksannutkaan… saattoipa hyvinkin olla nostosilta!

      Poista