Hanoissa ollaan!

Näkymä Hoan Kiem järvelle ja siellä olevalle Ngoc Son temppelille.
(Pitihän tämä kuva ottaa kaikkien muiden turistien tapaan.) 

Maanantaina 5.9. matka vihdoinkin alkaa kaikkien valmistelujen jälkeen. Pientä jännitystä ilmaan tuo se että huoliiko Qatar Airways pyörän mukaan lentokoneeseen ja meneekö ylimääräisiä maksuja - mutta hyvinhän se lopulta sujuu. Kaikkiaan Qatar Airwaysin palvelu oli kentällä ja koneessa kyllä erinomaista. Ehkäpä juuri ilmoitettu yhteistyö Qatar Airwaysin kanssa kirittää myös Finnairia parantamaan palvelua?

Ensin kuuden tunnin lento Dohaan, jossa kolme tuntia odottelua isolla ja aika upealla kentällä. Sitten vielä toinen seitsemän tuntia koneessa ennen laskeutumista Hanoihin Vietnamiin. Koneessa sain ummistettua silmiä vain parin tunnin verran joten ihan kaikkein virkein olo ei ollut perille saapuessa. Onneksi passin ja viisumin tarkistus sujuu nopeasti, ja sitten pääsee jännittämään tuliko pyörä ehjänä perille. Pienen odottelun jälkeen pyörälaatikko ilmestyy pienen reiän kera. Onneksi kaikki on sisällä ehjänä! Tullimiehet tulevat kyselemään mitä ihmettä näin isossa laatikossa on, ja innostuvat kun kerron että sisällä on pyörä ja että tarkoitus on polkea Hanoista Ho Chi Minhiin. He saattavat minut ulos ohi tullin tarkastuksen sujuvasti ohi jonon. Kentältä ostan vielä Viettelin prepaid liittymän ja nostan rahaa ennen ulos suuntaamista. Kentän ulkopuolella odottaa etukäteen bookingin kautta tilaamani kuljetus nimikyltin kera - luksusta pitkän lennon jälkeen! Ei kaduta 18€ hinta yhtään vaikka varmaan olisi paikan päällä etsimällä voinut saada halvemmalla, mutta eipä tarvinnut pyörän kanssa seikkailla riittävän kokoista taksia etsimässä.

Reikähän siihen oli tullut. Onneksi kaikki oli tallessa ja ehjänä!

Hanoi Rocks

Hotellilla pyörälaatikon ihmettely jatkuu, ja vastaanoton ilme muuttuu hieman tuskaiseksi kun joutuvat auttamaan pyörän kantamisessa neljänteen kerrokseen kapeassa portaikossa. Pikaisesta virkistäytymisestä huolimatta olo ei ole pirtein joten ensimmäisen illan ohjelma jää ruuan etsimiseen ja pieneen kiertelyyn lähiympäristössä.

Ruokapaikaksi löytyi syrjäkadun katukeittiö.
(Vanhat lukiokamut ovat laittaneet vedon pystyyn milloin tulee ensimmäinen vatsatauti - ei vielä!)

Bun Ca - hyvää oli ja maksoi oluen kera 60000VDN eli noin 2.5€.

Nukutun yön jälkeen olo oli jo aika lailla pirteämpi, joten aamusta laitoin pyörän kasaan. Ja seuraavaksi sitten testaamaan miten pyöräily sujuu Hanoissa?

”Säpinää Helsingin kaduilla” lauloi Maukka Perusjätkä 80-luvulla. Enemmän on kyllä täällä ja liikenne on sekaisinkin kuin Andy McCoy eli Hanoi Rocks! Tuonne sekaan siis.

Vaikka liikenne näyttää aika kaoottiselta, eikä esimerkiksi vihreä liikennevalo merkitse etteikö punaisista päin tulisi koko ajan skoottereita jne, niin yllättävän helpolla siellä kuitenkin pärjää. Rauhallisesti ja ennustettavasti kun polkee niin kyllä ne hyvin väistää ja soljuu ympärillä. 

Pikku pätkä pyöräilyä pienellä kujalla.



Ja toinen pätkä aika pieneltä kadulta.

Päivä kuluu mukavasti Hanoita kierrellessä ja varustusta täydentäen.

Jotain urheilujuomaa… toivottavasti nimen sweat osa viittaa siihen että korvaa hikoilun aiheuttamat suolat eikä makuun.

Huomenna sitten suunnataan ulos Hanoista… olis täällä voinut olla kauemminkin…

Onneksi mulla on vähemmän kamaa mukana.

 

 

 

Lähetä kommentti

0 Kommentit