2. Päivä Ho Chi Minhissä ja paluu Hueen

Näkymä Saigon skydeckiltä pimenevään Ho Chi Minhiin.

Kuten varmaan useimmat tiesivätkin niin Vietnam oli aikanaan Ranskan siirtomaa, jonka jäljet näkyvät Vietnamissa monin tavoin edelleen. Katolisia kirkkoja tulee vastaan usein, tumma hyvä kahvi, ja toisen Ho Chi Minh aamun aloitan konditioriassa joka pursuaa ranskalaista perua olevia herkkuja. Ei hassumpi startti päivälle.
Oli hieman hankaluuksia päättää mitä noista ottais…

Päivä jatkui ranskalaisella teemalla ja suuntasin katsomaan Gustav Eiffelin suunnittelemaa postitaloa sekä sen vieressä olevaa Norte Damen kirkkoa (jep Notre Dame löytyy myös HCM:stä). Näiden jälkeen olikin hyvä hetki pienelle tauolle kokonaan kirjakaupoille pyhitetyllä kadulla. Samalla googlailin taifuuni Norun viimeiset uutiset. Onneksi keski-Vietnam näytti välttäneen pahimmat tuhot. Ihmishenkiä ei menetetty toisin kuin filippiineillä, ja myrskyn aiheuttamat tuhot eivät olleet kovin pahoja. Lentokentätkin näyttivät avautuvan uudelleen, joten ostin liput seuraavalle päivälle takaisin Hueen. 
  
Toveri Ho Chi Minh koristaa Eiffelin suunnittelemaa postitaloa. 

Iltapäivällä suuntasin itsenäisyyden palatsiin, joka oli jätetty samaan kuosiin kuin se oli ollut pohjois-Vietnamin armeijan vallatessa Saigonin eli nykyisen Ho Chi Minhin. Ihan mielenkiintoinen paikka. Ilta päättyi vierailulla Ho Chi Minhin toiseksi korkeimman pilvenpiirtäjän Saigon skydeckille. Kivat näkymät pimenevään miljoonakaupunkiin.

60-lukua itämaisilla twistillä.

Hämärtyvä Ho Chi Minh Saigon skydeckiltä katsottuna.

Seuraavana päivänä ohjelmassa olikin sitten siirtyminen takaisin Hueen. Huessa odotti tähän mennessä paras hotelli jossa altaassa pulahtamisen jälkeen oli mukava suunnata illalliselle. Huomenna pääsee taas pitkästä aikaa polkemaan tien päälle - mahtavaa!
Ei hassumpi hotellin sisäpiha uima-altaineen.


Lähetä kommentti

0 Kommentit