16. Ajopäivä: Huen lähimaastossa

 


Eilisen päivän Huen kaupungissa pyörimiseen jälkeen tänään suunnitelmana on kierrellä Huen lähistön nähtävyyksiä. Ja mikäs sen parempi tapa kiertämiseen on kuin polkupyörä. Joten aamiaisen jälkeen suunnittelen reitin, ja hyppään pyörän selkään. Matka alkaa parfyymi-joen rantaa pitkin kohden Thien Mu pagodaa. Perille saapuminen on helppo huomata turistien määrästä. Paikka itsessään ei ole kovin iso ja ilahduttavasti mitään sisäänpääsymaksua ei ole. Ihan kiva pieni pysähdys.

Tällaisia korkeita torneja tykkäävät täällä päin rakennella (Thien Mu pagoda).

Naurattaakohan buddhaa polkijan turha uurastus, kun vähemmälläkin pääsis?


Matka jatkuu kohden keisari Minh Mangin hautaholvia. Matkaa paikalle on jo reilu 20 kilometriä, joten turistien määrä on selvästi vähäisempi ja kiertely sujuu rauhallisesti ilman suurempaa tungosta. Paikka on puistomainen ja oikein viehättävä.

Ihan kivat puutarhat oli keisarin hautaholviin rakennettu.


Tuuletus pelaa kun koko seinän saa auki.

Matka jatkuu kohden keisari Khai Dinhin mausoleumia. Matkalla alkaa satamaan joten päätän pysähtyä lounaalle. Samalla huomaan että puhelimen navigaattori varoittaa taifuunista. Googlailen mistä on kyse, ja tosiaankin Filippiineillä on kehittynyt Noru taifuuni joka näyttäisi jatkavan Vietnamin suuntaan, ollen täällä parin kolmen päivän päästä. Aikomukseni oli ollut suunnata huomenna rannikkoa pitkin kohden Da Nangia yöpyen rannikolla pari yötä. Mutta nyt tuulet näyttävät noille päiville kiihtyvän pahimmillaan yli 100km/h lukemiin, joten suunnitelmia täytyy muuttaa. Perun varaamani majoitukset, ja päätän että jään vielä muutamaksi päiväksi Hueen, joka on kuitenkin hieman sisämaahan päin mereltä,ja tarkkailen miten tuo taifuuni kehittyy. Onneksi olen reilusti aikataulusta edellä, joten paikalleen jäänti ei ole ongelma. Koska Hue aikaa tulee nyt lisää, päätän jättää seuraavat kohteet myöhemmille päiville, ja jatkan lounaalta takaisin majapaikkaan.
Ihan viihtyisä lounaspaikka.


Täällä tykätään karaokesta tosissaan. 

Päivän kilometrit: 44. Hyvä päivä!


Lähetä kommentti

2 Kommentit

  1. Ota hyöty irti myötätuulesta, ei suunnalla väliä😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä taitaa olla vähän liian suuria tuulia pyöräilyyn… saattaisi lähteä oikeasti lentoon jos ennustetut pahimmillaan yli 200km/h puuskat toteutuvat. Lennän sen sijaan tänä iltana pariksi päiväksi Ho Chi Minhiin taifuuni alta pois.

      Poista