34. eli viimeinen ajopäivä: Vung Tau - Ho Chi Minh City

 

Määränpään Ho Chi Minh Cityn kaduilla riittää porukkaa.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niinpä tämänkin reissun viimeinen ajopäivä tulee vääjäämättä vastaan. Reitiksi olen valinnut Ho Chi Minh Cityn läpi virtaavan Saigon joen suiston. Heräilen hyvissä ajoin ennen kuutta jotta ehdin pyöräillä Vung Taun läpi satamaan, josta lähtee lautta seitsemältä Can Gion jokisuulla olevaan kylään. Lauttamatkan sujuu nopeasti seuraillen vilkkaalla väylällä liikennöiviä laivoja ja kalastusaluksia. 

Vung Tau jää taakse… 

Can Giossa syön Banh Min täydentämään kahta jogurttia ja banaania jotka haukkasin hotellilla ennen lähtöä. Tie kohden Ho Chi Minh Cityä on hyväkuntoinen ja leveä, mutta ei tarjoa juuri muuta nähtävää kuin tiheää mangorve-metsää tien molemmin puolin. Ilmeisesti reitti on kuitenkin pyöräilijöiden suosiossa koska näen reitillä muutamankin pyöräilyporukan polkemassa pääosin maastopyörillä. Parin tunnin polkemisen jälkeen on vielä toinen lyhyt joen ylitys lautalla. Edelläni oleva pyöräilijä pariskunta maksaa lauttamatkani ilmeisesti ilostuneena kun näkevät ulkomaalaisen polkemassa kotikonnuillaan. Vaihdamme pari sanaa mutta kielimuuri estää laajemman kommunikoinnin. Lauttamatkan jälkeen alkaa Ho Chi Minhin esikaupunki, jota riittää poltettavaksi melkein kaksikymmentä kilometriä ennen kuin varaamani hotelli häämöttää edessä. 

Joen ylitys lautalla. Edessä pariskunta joka ystävällisesti maksoi lauttamatkani.

 Seuraavana päivänä edessä on pyörän pakkaaminen. Suuntaan kohden Googlesta etsimääni pyöräkauppaa kyselemään käytettyjä pyörälaatikoita. Ensimmäisessä kaupassa ei ole laatikoita, mutta vaihdatan jarrupalat jotka olivat ihan loppu Dalatin alamäkeen jäljiltä. Saan myös vinkin toisesta kaupasta, josta laatikoita saattaisi saada. Seuraavassa paikassa onnistaa, ja saan hieman virttyneet laatikon mukaani. Hotellilla alkaa pyörän purku ja pakkaus. Paluulennon matkatavaroiden kiloraja on 25kg eli 5kg alempi kuin tullessa, joten pakatessa tehty kaikkien tavaroiden punnitus saa uusiokäyttöä, kun valitsen mitä laitetaan ruumaan ja mitä käsimatkatavaroihin. Nyt voi sitten huoleti viettää lopun aikaa Ho Chi Minh Cityssä ennen keskiviikon paluulentoa.

Pyörä on taas paketissa.

Viimeiset ajot tälle reissulle: 86km. 

Kaikkiaan matkalla tuli ajettua 2235 kilometriä. Mahtava reissu!

Lähetä kommentti

1 Kommentit

  1. Tervetuloa takaisin, huima matka sulla. Kiitos blogista, nyt vapisevat kyrö ja hotakainen kun alat kirjoittamaan muistelmat😉

    VastaaPoista